تفتیش و بازرسی منزل به گفته وکیل دادگستری آقا

بررسی و آموزش مفاهیم مهم و پربرخورد حقوقی کشور

منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 322
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 21
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 216
:: بازدید ماه : 776
:: بازدید سال : 1964
:: بازدید کلی : 11740
نویسنده : وکیل 23
جمعه 8 آذر 1398

قانون گذار برای ورود به منزل مجرمین با حکم قضایی نیز مواردی را تذکر داده است که بایستی از سوی مامورین نظامی و انتظامی مورد توجه قرار گیرد. همچنین طبق ماده 694 قانون مجازات اسلامی و با تایید وکیل کیفری هر شخصی که به زور وارد منزل مسکونی شخص دیگری شود، مجازاتی در حدود شش ماه تا سه سال حبس در انتظارش خواهد بود. و در صورتی که بیش از یک نفر به زور وارد منزل فرد شوند و یکی از آن افراد دارای سلاح سرد و یا گرم باشد مجازات تشدید می شود و به شش سال حبس نیز خواهد رسید.

مقررات تامین حقوق شهروندان در تفتیش و بازرسی منزل به گفته وکیل کیفری

از دلایلی که ماموران نظامی و انتظامی اقدام به ورود و بازرسی و تفتیش منزل افراد مجرم می کنند آن است که این افراد وسایلی که با آن اقدام به عمل مجرمانه کرده اند را در منازل مسکونی مخفی می کنند و بر همین اساس نیاز است تا ماموران برای کشف آن ابزار و وسایل به تفتیش محل بپردازند. این اقدامات به کشف حقیقت در رابطه با فرد مجرم برای بازپرس پرونده حائز اهمیت می باشد.

همچنین بر طبق گفته وکیل کیفری تهران و قانون اساسی بایستی تفتیش و بازرسی منزل به نحوی صورت بپذیرد که اصل مصونیت مسکن و اصل کشف حقیقت به صورت دقیقی رعایت شود تا قانون در این رابطه زیرپا گذاشته نشود.

بر طبق اصل 32 قانون اساسی و دیدگاه وکیل پایه یک کیفری درباره حقوق افراد لازم است تا جان ، مال ، مسکن و شغل فرد یا افراد از تعرض مصون باشد مگر در مواردی که مقام قضایی با استناد به قانون اجازه تفتیش و بررسی آن را مورد تایید قرار دهد و لازم بداند.

تفاوت میان تفتیش و بازرسی منزل از دیدگاه وکیل کیفری

بر طبق نظر وکیل پایه یک کیفری و با استناد به موارد حقوقی که در رابطه با تفتیش و بازرسی وضع شده است، می توان گفت قانون گذار و حقوقدانان میان تفتیش و بازرسی تفاوت قائل شده اند.

بازرسی

از نظر قانون گذار و دیدگاه وکیل پایه یک کیفری بازرسی به معنای ورود به منزل فرد مجرم برای دستگیری می باشد.

تفتیش

طبق نگاه قانون گذار و وکیل پایه یک کیفری ، تفتیش به منظور ورود به منزل مجرم و دستگیری آن و همچنین یافتن اثر و یا وسیله ای که مجرم با آن دست به اقدام زده است، می باشد.

 تفتیش و بازرسی منزل به گفته وکیل دادگستری آقا

شرایط و محدودیت های تفتیش و بازرسی منزل از منظر وکیل کیفری

شرایط و محدودیت های فراوان و سختگیرانه ای برای ورود و بازرسی منزل در قانون در نظر گرفته شده است. این موارد در مواد 96 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1378 به بعد به طور کامل قید شده است که به هنگام تفتیش و بازرسی منزل فرد از طرف مامورین نظامی و انتظامی لازم الاجرا می باشد.

مورد اول

نخستین مورد در تفتیش منزل که بایستی مورد توجه قرار گیرد آن است که در مواردی که جرم مشهود نیست بایستی اجازه ورود به منزل توسط مقام قضایی صادر شده باشد و این مورد در مواد 24 و 96 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1378 آمده است .

بر اساس نظر حقوقدانان قوه قضاییه ، اقدام به هرگونه بازرسی از منازل و اموال مردم برای یافتن مستندات جرم و جلوگیری از ورود مجرم به صحنه بازرسی، باید با دستور و اجازه مقامات قضایی همچون دادستانی و بازپرس و ضابطین دادگستری صادر شود تا ماموران اجازه ورود و بازرسی از منازلی که به ظن قوی احتمال وقوع مجرم و جرم در آن ها وجود دارد را داشته باشند. و به دنبال وسایل و مستنداتی که تایید می کند فرد با آنان اقدامات غیر قانونی انجام داده است را کشف کنند تا در موعد رسیدگی به پرونده مورد استفاده و استناد قرار گیرند.

مورد دوم

بر طبق ماده 100 این قانون و طبق نظر وکیل کیفری در مواردی که ظن بسیار قوی بر وجود مجرم و ابزار و وسایل جرم در منزل وجود دارد این امکان برای ماموران فراهم می شود تا به تفتیش و بازرسی منزل بپردازند.

از دیدگاه حقوقدانان قوه قضائیه و بر اساس دیدگاه وکیل پایه یک کیفری ، بجز در مواردی که جرم مشهود است اقدام به تفتیش و بازرسی از اموال و اجناس مردم بدون اتهام، نوعی تعرض به حساب می آید و بر طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ممنوع می باشد.

مورد سوم

طبق ماده 139 لایحه جدید آیین دادرسی کیفری در این باره آمده است : ” چنانچه تفتیش و بازرسی با حقوق اشخاص در تزاحم باشد، در صورتی مجاز است که از حقوق آنان مهم‌تر باشد. ” .

همچنین بر اساس قانون بایستی تفتیش از منازل در هنگام روز انجام شود، مگر آنکه ضرورتی وجود داشته باشد و یا از مقام قضایی حکم بر تفتیش در هنگام شب کسب شده باشد. بر طبق تبصره ماده 140 لایحه جدید آیین دادرسی کیفری ، روز از هنگام طلوع خورشید آغاز و تا غروب خورشید بیان شده است.

 

نکته قابل توجهی که قانون گذار مقرر کرده است، در مواردی که ماموران برای تفتیش و بازرسی به منزل ورود پیدا کنند حق تخریب و یا ایجاد خسارت به منزل را ندارند.

همچنین بر طبق تبصره ماده 98 قانون آیین دادرسی کیفری در صورتی که فردی در منزل نباشد تا درب را برای ماموران باز کند آنان حق ورود نخواهند داشت مگر در صورتی که در امر بازرسی و تفتیش فوریت وجود داشته باشد و در این موارد قاضی با قید مراتب در صورت جلسه دستور به بازکردن درب منزل را صادر می نماید.



:: موضوعات مرتبط: دعاوی حقوقی , دعاوی کیفری , ,
:: برچسب‌ها: وکیل دادگستری مرد , وکیل دادگستری آقا , وکیل دادگستری تهران , وکیل پایه یک حقوقی , وکیل پایه یک کیفری ,
:: بازدید از این مطلب : 222
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
راه کاری های حقوقی جهت رفع تصرف توسط وکیل پایه یک دادگستری
دستور العمل‌های آپارتمان نشینی از دیدگاه قانون و حقوق
نکات حقوقی وتفاوت مال منقول و غیر منقول
تنظیم دادخواست گواهی رشد توسط وکیل پایه یک خانواده
مطالبه مهریه توسط وکیل شرق تهران
حقوق شهروندی از دیدگاه وکیل پایه یک مرد
پاسخ وکیل دادگستری اقا به سوالات دعاوی خانواده
تغییر قانونی سن در شناسنامه توسط وکیل
سخنی از وکیل دادگستری تهران در مورد ازدواج سفید
سوالات دعاوی خانواده از وکیل مشاور حقوقی
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
گروه وكلاي آسايش گستران با در اختيار داشتن كادري گسترده از وكلاي پايه يك و قضات بازنشسته و اساتيد دانشگاهي در سراسر ايران و كشورهاي زيادي ميتوانند تامين كننده آسايش حقوقي شما هموطنان ارجمند باشند . هسته مركزي حقوقي موسسه آسايش گستران در سه كميسيون حقوقي ، كيفري و خانواده انجام وظيفه مينمايند ، به نحوي كه پرونده هاي ارجاعي ، در كميسيون مريوطه مطرح و پس از تعيين استراتژي ، توسط وكلاي مربوطه پيگيري ميشود و در تمام مراحل قضايي پرونده توسط مسئولين كميسيون بر حسن جريان امور نظارت ميشود .
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پیوندهای روزانه
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مرکز معتبر مشاوره حقوقی و آدرس noloasayesh.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.